معرفی یو پی اس های آنلاین و آفلاین
UPS انلاین
راندمان دستگاه های On Line Double Conversion :
بعد از وارد شدن برق شهر یا برق AC به یو پی اس ، به رکتیفایر می رود و بعد از آن تبدیل به برق DC خواهد شد و در نهایت به صورت کانل توان مورد احتیاج ( inverter و Charger ) تامین می شود.
بعد از آن قسمت Inverter برق ، DC موجود را تبدیل به برق AC می کند و پس از فیلتر نمودن آن را انتقال به خروجی UPS می دهد،
در اصطلاح برق AC به DC و دوباره به AC تبدیل می گردد و بدین صورت برق خروجی از UPS و برق ورودی به UPS به نسبت از ۱۰۰درصد جدا می شود .
بصورت دائمی همیشه یو پی اس انلاین فعال می باشد و در همه ی ساعت های کاری عملکرد فوق به شکل مرتب شده صورت می گیرد
و هیچ گاه به شکل مستقیم برق شهری به مصرف کننده اتصال پیدا نمی کند و به شکل مداوم مصرف کننده از برق سینوسی و سالم که به واسه اینورتر دستگاه UPS ساخته می شود استفاده می نماید .
می توانیم به عنوان مهم ترین عملکردهای سیستم های UPS انلاین به برق که به واسطه رکتیفایر از AC به DC و سپس به واسطه اینورتر از DC به ACC تبدیل می شود اشاره کرد
و همچنین انتقال اختلالات برق شهر به مصرف کننده صورت نمی گیرد .
از ویژگی های UPS انلاین می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- برای ولتاژ ورودی برق شهر محدوده گسترده تری داشته است
- توان های فنی زیادتری دارد
- رگولاسیون خروجی مناسب تر در جهت ولتاژ و فرکانس به بیانی دیگر می تواند اضافه بار بیشتری را تحمل کند که در نهایت Reliability بالاتری را به نسبت یو پی اس های آفلاین ایجاد می نماید) .
با توجه به دارا بودن این ویژگی UPSهای افلاین را در مرکزهای حساس استفاده می نمایند
( سرورهای خیلی حساس ، سیستم های پزشکی ، مرکزهای مخابراتی ، Main Frame ، شبکه های وسیع رایانه ی )
و البته در UPS های که توان بالایی دارند یا ۳فاز هستند باید همگی از نوع آنلاین باشند .
در مکان های که برق شهری نوسان های زیادی در ولتاژ داشته است و به شکل سریع برق شهری قطع می شود باید از دستگاههای online استفاده گردد .
با توجه به نوع بکار رفته تکنولوژی در سیستم های آنلاین ، این UPS ها قادرند همه ی ۹ مشکل برق شهر را برطرف کنند وبرق نهایی را که در اختیار مصرف کننده قرار می دهند برق بی مشکل و کاملا سالمی باشد .
نکته ) با توجه به عملکرد دائمی و همیشگی inverter که در این تکنولوژی وجود دارد برای کار کردن این قطعه محدودیتی وجود دارد که در تکنولوژی های UPSهای انلاین بصورت کامل رفع شده است و برای پشتبانی های با زمان های زیاد هیچ گونه محدودیت های زمانی وجود نمی باشد .
یو پی اس آفلاین :
در UPS های آفلاین مصرف کننده از مسیر By pass برق را دریافت می نماید.
( در این جا برق شهر ورودی به صورت مستقیم به مصرف کننده ها متصل می باشد) و در صورتی که قطع تغذیه مسیر By pass اتفاق بیوفتد و یا ولتاژ آن خارج از تنگنا مجاز و مورد قبول قرار گرفته شود در این جا مسیر اینورتر جانشین می شود .
در اینجا به چگونگی ساخت اینورتر UPS توجه شده که تنها در برخی موارد خاص روشن می شود و در مابقی حالت ها خاموش می باشد .
در این قطعه در عملکرد آن محدودیت زمان وجود داشته است .
در صورتی که بیش از اندازه ولتاژ ورودی برق شهر (ولتاژ By pass ) بیان شده باشد یا بصورت کلی قطع شده باشد، اینورتر دستگاه روشن می شود و سپس از مسیر خروجی اینورتر تهیه می شود.
اینورتر برای آماده شدن به زمانی حدود ۲ تا ۱۰ میلی ثانیه نیاز دارد که سیستم سوئیچ یا رهنگ معمولی آن را تحمل می کند و قطع نخواهد شد .
در زمان کارکرد عادی UPS هر اختلالی که بیش از حد بیان شده ورودی دستگاه UPS در نظر گرفته شده باشد به مصرف کننده منتقل می گردد.
با وجود این تکنولوژی در UPS ها در مسیر By passs به واسطه ترانس موجود ، بالا رفتن یا کم شدن ولتاژ تا حدودی تامین می گردد که در اصطلاح می توان گفت استابیلایزر شده است اما با وجود مشکلات موجود در برق شهری این تکنولوژی می تواند دو مشکل از مشکلات برق شهری را برطرف کند .
نکته:
با بالا رفتن میزان قدرت شارژر در دستگاه های افلاین این امکان وجود دارد که میزان اندازه شارژر را برطرف نمود ، در صورتی که به دلیل نوع ساختار اینورتر به شکل طولانی و نامحدود امکان عرضه زمان های پشتیبانی وجود نداشته است .