تفاوت یو پی اس ماژولار و متمرکز
تفاوت یو پی اس ماژولار و متمرکز
مرکز داده ی سیستم های یو پی اس از نوعی طراحی استفاده است که جریان متناوب (AC) را به جریان مستقیم (DC) تغییر می دهند. باتری ها را شارژ می کند و دوباره آن را به AC تبدیل می کند. این سیستم های UPS برای ایجاد سیستم های با ظرفیت بالا یا به دست آوردن افزونگی “N + 1” از “ماژول های” نسبتاً بزرگ استفاده می کنند.
به عنوان مثال: سه یو پی اس ۵۰۰ کیلو ولت می تواند حداکثر ۱۰۰۰ کیلو ولت را تحویل دهد بنابراین اگر هر واحد خراب یا خاموش شود ظرفیت به طور کامل در دسترس خواهد بود. در سال های اخیر، این روند به سمت استفاده از ماژول های بسیار کوچکتر (۱۰ کیلو ولت تا ۵۰ کیلو ولت) برای ساخت سیستم های UPS بزرگتر مورد استفاده قرار گرفت و مانند هر سیستم دیگری مزایا و معایبی دارد.
مزایای اصلی این سیستم برای رویکرد مدولار، توانایی رشد ظرفیت در صورت نیاز و کاهش هزینه های نگهداری است. ماژول ها قابل تعویض هستند و برای تعویض یا تعمیرات توسط مشتری، قابل برگشت به کارخانه می باشند. سیستم های ماژولار نیز به طور کلی برای پذیرش یک ماژول بیش از ظرفیت مورد نیاز خود طراحی شده اند و آنها را معمولا “N + 1” قادر می سازد با هزینه بسیار پایین تر از آنچه ممکن است، با سیستم بسیار بزرگ امکان پذیر باشد. آخرین مزیت بالقوه سیستم های UPS ماژولار، راندمان آنها است.
یک سیستم UPS هنگامی که نزدیک به حداکثر ظرفیت امتیاز خود باشد با بالاترین راندمان کار می کند. با پایین آمدن سطح بار، بازده نیز کاهش می یابد. ضرر و زیان ممکن است رفته رفته افزوده شود و از آنجا که ما به طور فزاینده در مورد اتلاف انرژی و هزینه بیشتر نگران هستیم.
سیستم های UPS ماژولار می توانند به راحتی پیکربندی شوند بنابراین آنها نسبت به ظرفیت خود کار می کنند. سیستم های UPS بزرگ و سنتی معمولاً با تمام ظرفیت پیش بینی شده برای آینده خریداری می شوند. بنابراین اغلب برای چندین سال پایین تر از ظرفیت خود کار می کنند. به همین دلیل پایین آمدن ظرفیت به معنای کاهش کارآیی است. این امر را می توان در یک سیستم مدولار “N + 1” از طریق مدیریت دقیق قدرت به حداقل رساند.
با این وجود با هر پیکربندی اضافی “۲N”، صرف نظر از نوع، همیشه قدرت را مدیریت کنید تا هیچ سیستمی بیش از ۵۰٪ ظرفیت خود بارگیری نشود. در غیر این صورت اگر سیستم تکراری و بارگذاری خراب نشد بار اضافی شود. در نتیجه، هر یو پی اس که در حالت “۲N” کار می کند در واقع با کمترین راندمان نیز میتواند کار کند. مجدداً با مدیریت بسیار دقیق یو پی اس مدولار ممکن است نزدیکتر از یک سیستم با ظرفیت ثابت تنظیم شود و این ممکن است منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی در دراز مدت شود. در این سناریو “ifs” و “cans” و “mays” وجود دارد. بنابراین مضرات سیستم های مدولار مشروط بوده و به چندین عامل بستگی دارد.
سیستم های ماژولار کوچکتر (تا حدود ۱۲۰ کیلو ولت) به عنوان کابینت های اضافی “ردیف” نصب می شوند. این به معنای اضافه شدن فضا و وزن در اتاق ماشین است. بسته به اینکه چند ردیف کابینت به این ترتیب مجهز شده اند و مدارهای آن سیمی است. ممکن است از بین رفتن مقیاس نیز وجود داشته باشد زیرا ظرفیت اضافی در یک یو پی اس ممکن است به راحتی در قسمت دیگری از کف که به آن نیاز دارد در دسترس نباشد. با انتقال ماژول های UPS به جایی که در آن لازم است می توان تا حدودی جبران کرد با فرض اینکه اندازه فریم کافی باشد. اما ساخت بیش از حد با یک فریم ۸۰ کیلو ولت در یک ردیف که هرگز به بیش از ۳۰ کیلو ولت دیگر احتیاج نخواهد داشت ، صرفاً مقرون به صرفه نیست.
همچنین باتری های مورد استفاده در مرکز داده باید دارای اسید سرب تنظیم شده با دریچه (VRLA) باشند. این نوع باتری در اکثر UPSهای امروزی مورد استفاده قرار می گیرد اما برخی از خطرات خرابی و محدودیت های طول عمر را به همراه دارد که می تواند با گذشت زمان به هزینه خود بیفزاید. اگر یک مرکز داده بزرگ را اداره می کنید و قابلیت اطمینان طولانی مدت باتری های اسید سرب را ترجیح می دهید قرار دادن یو پی اس های کوچکتر در بین ردیف های کابینت شما به احتمال زیاد عملی نخواهد بود.
این امر به این دلیل است که اجرای DC از هر فاصله ای نیاز به سیم کشی عظیم مس دارد که به سرعت بسیار پرهزینه می شود. با این حال امروزه شما می توانید با استفاده از نوع باتری مورد نظر خود سیستم های بزرگ و مرکزی را به صورت سنتی یا ماژولار نصب کنید. عامل دیگر شامل افزونگی داخلی سیستم های مدولار است. اگر قاب کاملاً پرجمعیت باشد (مثلاً ۹ ماژول ۱۰ کیلو ولت در یک فریم ۸۰ کیلو ولت) در واقع هیچ مشکلی وجود ندارد. اما اگر قاب کاملاً پر نباشد مسئولیت مدیریت نیرو بر عهده خودتان خواهد بود. بنابراین همیشه حداقل یک واحد از ظرفیت استفاده نشده وجود دارد.
در غیر این صورت افزونگی شما از بین می رود. بزرگترین بحث در مورد UPS ماژولار قابلیت اطمینان است. به خوبی شناخته شده است که هرچه قسمت های بیشتری در هر سیستم وجود داشته باشد احتمال خرابی آن نیز وجود دارد. طرفداران UPS به این عامل متوسل می شوند که سازندگان سیستم های ماژولار، متخصصان بسیار مورد توجه تحلیل های آماری را بر روی سیستم های خود انجام داده اند و می توانند داده های نظری و میدانی را با خلاف عقل متعارف به شما نشان دهند. واقعیت این است که برند اصلی UPS امروزی بسیار قابل اعتماد است. احتمالاً باید در انتخاب خود از سایر عوامل مسمم تر باشید.
منبع : یو پی اس ایرانی