یو پی اس چیست؟
کلمه Uninterruptible Power Supply همان منبع تغذیه بدون وقفه می باشد که مخفف آن UPS می باشد امروز یو پی اس یکی از تجهیزات بسیار مهم در سیستم های مخابراتی الکترونیکی و غیره می باشد.
به خصوص در سیستم هایی ک باید به صورت مداوم روشن و مورد بهره وری باشد که تامین اصلی بار در مواقع اضطراری از دستگاه یو پی اس استفاده می شود.
یک دستگاه یو پی اس شامل چهار بخش اصلی می باشد :
- یکسو کننده شارژ
- باتری
- مبدل DC به AC
- کلید غیرهادی
در حال حاضر طبق استاندارد یوپی اس ها دارای تکنولوژی ساخت زیر می باشند:
- Passive Standby
- Line Interactive
- Double Conversion
دلایل استفاده از دستگاه یو پی اس
این دستگاه ها برای مقابله با مشکلات برق شهری سیستم ها طراحی شده اند. یو پی اس ها می توانند از محدوده چند صد ولت آمپر (VA) برای محافظت کردن از رایانه شخصی تا چند میلیون ولت آمپر (MVA) برای مراکز صنعتی ، رایانه ای و مخابراتی بزرگ ،طراحی ، ساخته و به بازار عرضه شده است.
مشکلات موجود در برق شهری که شامل موارد زیر می باشند :
با استفاده از دستگاه یو پی اس شما می توانید سطوح مختلفی از حفاطت را در مقابل مشکلات برق برای سیستم خود جهت جلوگیری از تخریب و یا از دست دادن اطلاعات به کار گیرید.
- قطع برق شهر (Black Out): یو پی اس ها در صورت بروز چنین مسئله ای با استفاده از باتری تا وقتی که انرژی ذخیره شده در آن اجازه می دهد توان مصرفی تجهیزات را فراهم می کند.
- افت طولانی ولتاژ (Brown Out): در صورت بروز چنین مسئله ای ،عملکرد یو پی اس همانند زمان قطع جریان برق می باشد . ضمنا برای رفع این نقص می توان از استاب لایزر (تثبیت کننده ولتاژ( استفاده کرد که کاهش ولتاژ را جبران نماید و مصرف کننده هایی که حتی به یوپی اس متصل نیستند را تحت پوشش قرار داد.
- کاهش ناگهانی ولتاژ (Power Sag): این پدیده معمولا در اثر راه اندازی بارهای الکترو موتور در شبکه برق به وجود آمده و باعث خطی عملکرد، Crash کردن، Reset شدن سیستم های کامپیوتری و یا قفل کردن صفحه کلید می شود، در صورت بروز چنین پدیده ای در شبکه برق، یوپی اس بسیار سریع عمل کرده و توان مصرفی تجهیزات را از باتری تامین می کند و پس از رفع اشکال در برق شهر ، به وضعیت عادی بازمی گردد.
- افزایش شدید و طولانی ولتاژ (Spike &Surge): این پدیده در اثر رعد و برق و عمل سوئیچینگ در شبکه برق به وجود آمده و در اثر آن ممکن است که ولتاژ به صورت ناگهانی تا چندین برابر ولتاژ نامی شبکه افزایش یابد. معمولا در یوپی اس ها، مدارهای حفاظتی قرار داده می شود که انرژی موجود ناشی از این افزایش ولتاژ را حذف کرده تا از اعمال آن به تجهیزات جلوگیری به عمل آورد.
- نوسانات (Noise): به طور معمول در شبکه برق ،مصرف کننده هایی نظیر اجاق ها مایکروویو وجود دارند که باعث ایجاد نوسانات و تداخل الکترومغناطیسی در خطوط برق شهر می شود. برای جلوگیری از این مشکل در یوپی اس ها بخشی به نام فیلتر در نظر گرفته شده است تا اثرات ناشی از نوسانات و تداخل آن تا حد زیادی کاهش یابد.