چگونگی کار باتری و انواع باتری
باتری ها انواع مختلفی دارند و به شکل های متفاوتی در بازار موجود می باشند و همچنین برای مصارف مختلفی از آن استفاده میشود و یکی از کاربردهای باتری در تجهیزاتی مانند یو پی اس است . ما در این مقاله نحوه کارکردن باتری را بررسی خواهیم کرد و اینکه چگونه می توان آنرا به بهترین شکل برای مصرف طولانی بهینه کرد:
کار باتری تبدبل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی است . تمامی باتری های موجود در بازار مثل باتری های AA ، C یا D ، دارای دو انتهای مثبت و منفی هستند. داخل تمام این انواع ، همانند پیل ولتایی بوده و از مواد مختلف و گوناگونی استفاده میکنند. در باتریها از فلزات برای الکترود و از مواد دیگری که مشابه آب نمک هستند، برای الکترولیت استفاده میشود. الکترودها با هم در تماس مستقیم نبوده و تنها تماس آنها از طریق الکترولیت انجام میگیرد.
هنگامی که سیمی را به قطبهای مثبت و منفی باتری وصل میکنیم جریان الکتریسته از قطب منفی به سمت قطب مثبت سیم به حرکت در میآید. حرکت جریان درون سیم، در واقع حرکت الکترونهای داخل آن است که میتواند وسایل الکتریکی را به کار بیندازد.
پتانسیل الکتریکی بین دو سر باتری ایجاد میشود ، ولتاژ باتری نامیده شده و با واحد ولت سنجیده میشود.
میزان این پتانسیل یا نیروی محرکه به نوع واکنش صورت گرفته درون باتری بستگی داشته و مواد مختلف پتانسیلهای گوناگونی را تولید میکنند.
و اما عملکرد باتری در یو پی اس
باتری یو پی اس متصل به یو پی اس عملکردش به اینگونه است که : ابتدا باتری ها از طریق شارژر دستگاه یو پی اس متناسب با ظرفیت باتری “که برحسب آمپر مشخص میشود” شارژ شده و در ادامه هنگام قطعی برق ، عملکرد باتری مشخص میشود یعنی جریان ذخیره شده در باتری از طریق یو پی اس بر اساس فاکتورهایی به دستگاه مورد نظر به صورت خودکار ارسال میشود.