انواع توپولوژی ها:
- standby offline & standby ferro
- line interactive
- double conversion
- delta conversion
تکنولوژی : standby offline
این توپولوژی عموما برای تغذیه کامپیوتر های شخصی بکار برده می شود.در شرایط عملکرد عادی یعنی زمانی که منبع توان ورودی در بازه مجاز است ، توان از منبع ورودی به transfer switch و خروجی دستگاه یو پی اس UPS انتقال داده می شود و در زمان خرابی منبع ورودی و یا خارج شدن ولتاژ و فرکانس از حدود مجاز ، توان خروجی توسط اینورتر و انرژی ذخیره شده باتری تامین می گردد و اینورتر تنها هنگامی شروع به کارمی کند که منبع ورودی دچارخرابی گردد. در این تکنولوژی توان خروجی از کیفیت مناسبی برخوردار نیست و عموما در در توانهای کم تولید می گردد. اما راندمان بالا و قیمت پایین از مزایای این طراحی است.
تکنولوژی standby ferro :
در این تکنولوژی ترانسفورمری با طراحی و عملکردی خاص به نام فرورزونانت بکار رفته که با به اشباع رفتن هسته ترانس ، ولتاژ تثبیت شده ای در خروجی فراهم می گردد. در این حالت در شرایط عادی کارکرد ، توان از منبع AC ورودی به سیم پیچ اولیه ترانسفورمر فرو منتقل شده و از ثانویه ترانسفورمر، توان خروجی فیلتر شده با رگولاسیون مناسب به بار مصرفی انتقال می یابد. در زمان خرابی منبع ورودی ، اینورتر شروع به کار کرده و با استفاده ازانرژی ذخیره شده باتری و ترانسفورمرخروجی توان مورد نیاز تامین می گردد.
یو پی اس های ((یو پی اس فرورزونانت با بکار گرفتن بعضی ژنراتورها و بارهای کامپیوتری که ضریب توان ورودی شان اصلاح شده است دچار نا پایداری می شوند ، همچنین به دلیل اتلاف حرارتی بال ، راندمان پایین و حجیم بودن این دستگاه ها طی چند سال اخیر محبوبیت این طراحی کاهش یافته است.
تکنولوژی یو پی اس Line interactive
این توپولوژی در سایت ها ، شبکه ها و سرورها (تجهیزات IT) بیشترین استفاده را دارد .در این طراحی اینورتر همواره روشن و به خروجی یو پی اس متصل است و در حالت عملکرد عادی وظیفه شارژ باتری ها را عهده دار است و زمانی که توان ورودی از از بازه مجاز تعریف شده خارج گردد ، توان خروجی از اینورتر و انرژی ذخیره شده باتری ها تامین می گردد.
تکنولوژی یوپی اس double conversion
این طراحی از جهاتی شبیه سیستم standby است با این تفاوت که در شرایط عملکرد عادی نیز اینورتر توان خروجی را تامین می نماید.در این طراحی ابتدا توان AC ورودی توسط رکتیفایرر به DC و سپس توسط اینورتر DC به AC تبدیل می گردد و امکان عملکرد دوسویه وجود ندارد.
تکنولوژی یو پی اس delta conversion
واژه دلتا که یک واژه یونانی است به معنای تفاضل و یا اختلاف می باشد و نام گذاری دلتا کانورژن نیز بر اساس بالانس توان خروجی با مقایسه شکل موج ورودی و خروجی در هر نقطه و جبران تفاضل موجود به وسیله کانورتر ها است . این تکنولوژی حدود ۱۰ سال پیش جهت مرتفع ساختن معایب double conversion تولید شده است ، در شرایط عملکرد عادی توان خروجی با همکاری اینورتر تامین می گردد.